TEDEN OTROKA NA POŠ SELA

V tednu od 7.10. do 13.10. smo praznovali teden otroka. Vsak dan je bilo nekaj posebnega:

  • ponedeljek – kulturni dan Dan s knjigo

Učenci so se »družili« s svojo najljubšo knjigo, jo predstavili in brali. Naredili so si bralno kazalo in oblikovali razredno knjižnico. Igrali smo se jezikovne igre. Dan je potekal mirno, brez hitenja,…

  • torek – sprejem prvošolcev v šolsko skupnost in samopostrežna malica

V šolsko skupnost nas je popeljala selska šolska himna v izvedbi OPZ. Sledil je nagovor vodje šole in kulturni program učencev 4. in 5. razreda. Prvošolci so se vsem učencem predstavili in nato so obljubili, da bodo vestni in pridni učenci. Dobili so izkaznico šole in knjigo Majde Koren Protideževna juha. Kot se za svečani dogodek spodobi, smo slovesnost zaključili s samopostrežno malico.

  • sreda – športni dan – pohodništvo

Prekrasni jesenski dan nas je že kar zjutraj povabil na igrišče, da smo se skupaj razgibali in igrali štafetne igre. Kako smo navijali! Po malici smo šli na pohod proti Zg. Pristavi. Kar sedem kilometrov smo prehodili. Prijetno utrujeni smo pojedli melone, se odžejali in …le kaj drugega, kot igrali med dvema ognjema. Učenci so povedali, da so se super imeli.

  • četrtek – obisk gasilcev in evakuacija iz šole

Po malici so nas obiskali gasilci PGD Sela in nam povedali, kako ravnamo v primeru požara v stanovanju. Izvedli smo evakuacijo, vsi smo vedeli, kje je zbirno mesto. Preverili smo prisotnost vseh učencev in zaposlenih. Gasilci so nam pokazali svoje vozilo in kako se uporabljajo pripomočki, ki smo jih videli. Pokazali so nam svoja oblačila in razložili, zakaj imajo različna. Učenci so jih lahko tudi poskusili.

  • petek – kostanjev piknik

Zadnji dan smo se posladkali s pečenimi kostanji. Mmm, kako so bili dobri.

FOTOUTRINKI CELOTNEGA DOGAJANJA

Učiteljica Claudia

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost