Šport in špas

ČUDOVIT ŠPORTNI DAN

V petek, 18.5.2018, so na selski šoli imeli

športni dan. Izvedli so številne aktivnosti,

zaradi katerih so se vsi učenci počutili

čudovito. Nasmehi na otroških obrazih

so kazali zadovoljstvo, veselje, srečo,…

Zjutraj so se vsi učenci zbrali v učilnici, kjer jim je učiteljica najprej predstavila potek dejavnosti in nagovor napeljala na težave nerazvitih podsaharskih držav, ki jih zaradi toplogrednih plinov povzročajo razvite države sveta. Učenci so z zanimanjem prisluhnili, da lahko tudi oni pomagajo, da ne bi bilo toliko škodljivih plinov v ozračju. V znak solidarnosti do ljudi v daljni Afriki so po razgibavanju ob glasbi izvedli Tek podnebne solidarnosti v bližini šole. Prav vsi so pretekli vso progo in tako skupno pretekli slabih 25 km za vse tiste, ki morajo vsak dan zelo daleč po vodo.

Razdelili so se v skupine in se igrali štafetne igre na šolskem igrišču. Sledila je malica. Po njej so se pripravili za pohod in kolesarjenje. Za dobro voljo in za spodbudo so jim zaplesale deklice 4. in 5. razreda na kotalkah in rolerjih, na svoje inštrumente pa so zaigrali Tadej, David, Gal in Zal.

Pohodniki so se odpravili v Trnovce, kolesarji na v Zgornjo Pristavo k ribniku. Vsi so se rdečelični vrnili v šolo, kjer so se malce umirili, pojedli kos sadja in nabirali moči za njihovo že tradicionalno igro Med dvema ognjema.

Kdo lahko reče, da njihov dan ni bil čudovit, kdo lahko reče, da niso bili zadovoljni, veseli in celo srečni?

 

Novico napisala:

učiteljica Claudia

Za ogled galerije pritisnite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Dostopnost