Dan slovenske hrane

 

Njaaamiii, kako okusen dan je za nami… Jutro smo začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom – kruh z maslom in medom, mleko ter jabolko. Tudi peli smo in to Slakovega Čebelarja. Nadaljevali pa v dveh skupinah izmenično z ogledom Oljarne Svenšek in pokušino njihovih proizvodov ter rekreativnim odmorom. Nato smo prisluhnili predavanju o zdravem načinu življenja. Sledila je značilna slovenska malica – ajdovi žganci in mleko. Po malici smo ponovno  v dveh skupinah na delavnici pripravljali poljubčke in kuhali bučno juho, ki smo jo ob koncu tudi z užitkom pojedli. Poljubčke pa smo pustili sušiti do ponedeljka, ko se bomo z njimi posladkali po malici. Vmes smo iz slanega testa izdelali najrazličnejše jedilne in okrasne bučke. Ko smo nazadnje strnili vtise, so bile učencem najbolj všeč igre v času rekreativnega odmora in ogled oljarne. Dan je bil namreč prav zares zanimiv in pester.

Petra Hadler

Za ogled fotogalerije pritisnite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja