DAN SLOVENSKE HRANE

Mmmmm, kako okusen je bil letošnji tretji petek v novembru na šoli Sela. Vas zanima, kaj se je dogajalo? Veeeliiikooo….

Zjutraj smo si najprej privoščili tradicionalni slovenski zajtrk: kruh z maslom in medom, mleko in jabolko. Nato sta nas obiskala gospoda čebelarja, ki sta nam povedala in pokazala veliko zanimivega o čebelah. Do malice in po njej smo ustvarjali po razredih: risali tihožitje sestavin slovenskega zajtrka, zapisovali recepte, pripravljali zelenjavna nabodala, skutin namaz z medom in meto, koruzni kruh. Vse to nas je potem nezadržno zvabilo v šolsko jedilnico na ogled razstave nastalih prigrizkov in jedi, ob kateri so nam učenci na kratko predstavili potek svojega današnjega dela. Na koncu smo ubrano zapeli Slakovo pesem Čebelar in sledilo je samo še komaj pričakovano preizkušanje hrane zanimivih okusov, ki je že na prvi pogled izgledala odlično.

Vse smo namreč pripravili iz domačih sestavin, sami, z veliko mero delovne vneme, vztrajnosti in zadovoljstva, zato nam je še posebej teknilo.

Za ogled galerije pritisnite na fotografijo.

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja