DAN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tretji petek v novembru je bil tudi na šoli Sela zelo okusen in slasten. Na ta dan je bil namreč naš šolski jedilnik prav poseben, sestavljen v znamenju domače, slovenske hrane: tradicionalni slovenski zajtrk, ajdovi žganci z ocvirki in mlekom za malico ter matevž, pečenica, kislo zelje in prleška gibanica za kosilo. S pomočjo ugank pa smo ponovili, katere jedi sestavljajo naš tradicionalni slovenski zajtrk. Nato nam je čebelar, gospod Franc Bela, predstavil delo, pomen in današnje težave čebelarjev. Letošnje leto je zanje prav posebno, saj praznujejo 10-letnico, odkar uspešno izvajajo medeni zajtrk in vestno obiskujejo vrtce ter šole. Zaželeli so si, da bi bilo praznovanje nekaj posebnega, zato so se odločili, da pozovejo šole in vrtce, pevske zbore, glasbene šole, domove za starejše, kulturnike, državni zbor, ministrstva…, da ta dan vsi ob isti uri zapojemo Slakovo pesem Čebelar. Tako smo se tudi mi skupaj z vrtcem v šolski telovadnici odzvali povabilu in z ubranim petjem počastili njihovo praznovanje.

Petra Hadler

Za ogled galerije fotografij pritisntie tukaj.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja