Tradicionalni slovenski zajtrk

Galerijo si lakho ogledate tukaj.

TRADICIJA SE NA SELAH SE NADALJUJE

Tudi letos smo se tretji petek v novembru zbrali vsi učenci naše šole in se spomnili jedi tradicionalnega slovenskega zajtrka. Kruh, mleko, maslo, med in jabolko so se na začetku prijetno predstavili po besedah naših drugošolcev. Natančneje smo letos spoznali pridelavo in predelavo mleka. V naši sredi smo imeli gospo Roziko Murko, ki nam je natančno opisala pridelavo mleka na njihovi kmetiji. Spoznali smo postopek priprave jogurta, skute in sira. S sabo je omenjene dobrote tudi prinesla in smo jih lahko poskusili. Mlečni izdelki so bili zelo dobri in dišali so po domačem. Za obisk se naši gostji lepo zahvaljujem. Zelo pomembno je, da učenci pogosto slišijo, kako pomembna je hrana, ki »zraste« na naših tleh, na naših njivah, travnikih, v sadovnjakih. Manj lepa zelenjava in sadje z domačega okolja je veliko bolj zdrava kot tista prekrasna iz trgovine. Če sem optimistična, lahko trdim, da se vedno bolj zavedamo svoje zemlje in vsega, kar na njej zraste.

Učiteljica Claudia

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja